Fotografická výstava Pár nepár

Štandardný

PAR NEPAR, plagat A4Pozývame milovníkov poézie a fotografického umenia na výstavu Pár nepár, ktorej slávnostná vernisáž sa uskutoční v utorok 23.marca o 16,00 hod. v košickej FotoGalérii NOVA na Hlavnej 48. Atmosféru podujatie umocní vystúpenie žiakov a pedagógov ZUŠ v Humennom. Výstava je zaradená do programu Týždňa slovenských knižníc 2010 a potrvá do 23.apríla.

Uplynulý 5.ročník projektu Poézia v meste sa  niesol v duchu  poézie, fotografie, hudby, výtvarnej vizualizácie a tvorivej spolupráce Vihorlatskej knižnice a Základnej umeleckej školy v Humennom. Jeho súčasťou  bola aj  samostatná fotografická výstava Pár nepár.

Šesť známych humenských fotografov si vybralo jednotlivú tvorbu šiestich regionálnych básnikov  a vytvorilo k ich poézii fotografické ilustrácie. Tak vznikli páry, fotograf – básnik, ktorých diela nie sú verejnosti neznáme. Mnohí z nich majú za sebou vydanie knihy, či ocenenia na literárnych a fotografických súťažiach. Autori poézie : Daniela Kapráľová, Maroš Andrejčík, Štefan Baláž, Martin Dubas, Jozef Dzurjak a Peter Karľa. Autori fotografií:  Martin Demjan, Róbert Remeň, Michal Vadila, Daniela Kapráľová, Jozef Lauruský a Bohuš Tabak. Ako povedala kurátorka výstavy PaedDr. D. Kapráľová :” je to výstava, ktorá si žiada aktívneho diváka, nakoľko fotografické ilustrácie a poézia dávajú veľký priestor pre slobodné vnímanie  obsahu spracovanej témy a ponor do autorských výpovedi.”