Ing. Alexander Palásthy

Štandardný

Fotografie

Stručný fotografický profil.Sano

Alexander Palásthy sa narodil 23.05.1952 v Michalovciach. Jeho dedo Jozef Kadlec bol profesionálny fotograf a jeho matka Cecília profesionálne fotografovala celý život vo viacerých miestnych fotoateliéroch.

Prvý fotoaparát mu kúpili rodičia ešte ako chlapcovi, bola to jednoduchá kinofilmová Beiretta VSN 2. Tak ako mnoho jeho rovesníkov, tak aj on premieňal kúpeľňu na tmavú komoru. Neskôr ho Flexaret 4 a Chinon 35 EE – II sprevádzali po horách na expedíciách napr. na Pamíre, Špicbergoch a samozrejme pri lezení v Tatrách a skalných oblastiach doma a Európe.

Digitálne fotografovanie začal 3 megovým Kodakom v roku 2002 a to prevažne pre zdokumentovanie vlastnej firemnej činnosti – horolezectva, vzdelávania v bezpečnosti pri práci vo výškach a samotných výškových prácach.

Vážnejšie sa fotografovaniu začal venovať od roku 2009. Členom fotoklubu je od roku 2012. Aktívne sa zapája do fotografických súťaží, zúčastňuje sa fotografických plénerov a kolektívnych výstav. V celoštátnom kole súťaže AMFO 2012 boli jeho fotografie akceptované a vystavené.

Kontakt: alexpalasthy (at) alpinepartner (dot) sk