TOSCANA 2014

Štandardný

© Emília Verbová

Pozývame vás na prehliadku virtuálnej výstavy TOSCANA 2014, ktorá vznikla z fotografií vytvorených počas klubového plenéru fotoklubu NOVA v ďalekom Toskánsku. Vychutnajte si s nami príjemnú toskánsku atmosféru podchytenú na 40-tich snímkoch od 5 účastníkov expedície.

V dňoch 31.5.2014 – 11.6.2014 sa uskutočnil fotografický plenér nášho klubu TOSCANA 2014. Zúčastnilo sa ho 5 našich členov: Eva Kecseyová, Ľubica Kremeňová, Alexander Palásthy, Josef Svoboda a Emília Verbová.

Naša 5 členná skupina s dvoma autami precestovala najzaujímavejšie miesta talianskeho Toskánska a posledný deň zahla aj do Ligúrie navštíviť úžasné Cinque Terre. Toskánsko nás privítalo nádherným počasím, výborným ubytovaním, milými ľuďmi a množstvom zaujímavých a uchvacujúcich miest, ktoré sme navštívili. Videli sme starobylé mestá, malebnú krajinu, vinársky kraj Chianti, fotili sme západy i východy slnka, navštívili morské pobrežie, Šikmú vežu v Pise, aj mramorové lomy v Cararre. Bolo to pestré, zo všetkého niečo. Verím, že si každý prišiel na svoje a odchádzal obohatený o nové zážitky a spústu nových jedinečných fotografií.

Skvelí šoféri Šani a Joži sa postarali o náš spoločný komfort počas cesty aj počas krátkych zastavení na rýchle lovenie pútavých scenérií. Určite to pre nich nebolo jednoduché, aj autá dostali zabrať, ale boli trpezliví a zaslúžia si naše ďakujem a klobúk dolu. Bola to predovšetkým fotografická expedícia, čiže gro času sa venovalo fotografovaniu. Odhliadnuc od toho, zažili sme aj veľa spoločných príjemných posedení pri večernom relaxe vo výbornej nováckej partii.