Josef Svoboda – Hľadanie sa…..

Štandardný

Josef SvobodaPrvá autorská prezentácia Josefa Svobodu predstavuje dvadsiatku rôznorodých, no o to zaujímavejších fotografií z oblasti krajiny, architektúry, detailov, pouličnej fotografie (street), športu. Josefove “Hľadanie sa …” prináša svojské pohľady na svet okolo seba a predstavuje divákovi všedné i nevšedné pohľady na svoje okolie. Výstava je prierezom autorovej tvorby od začiatkov jeho tvorivého fotografovania (2012) až po dnešok.

Verme, že sa raz nájde, pokiaľ po tom túži :) a držme mu palce.

Josef Svoboda

pochádza z  Brna, teraz pôsobí v Košiciach a žije štýlom “ty mý nohy toulavý…”. S fotografiou začínal koketovať tak ako zrejme každý, čiže najprv “analóg” a žáner “bol som tu, dovolenka”. S pribúdajúcimi novými technológiami a vekom sa dopracoval k ovládnutiu zrkadloviek, najmä zn. Canon, s ktorými narába dodnes. Rád sa túla po krajine a krajinách so zaujímavou architektúrou a prírodou, ktoré aj dokumentuje. Neodmietne ani zachytenie zaujímavej situácie v uliciach miest, tzv. “street-ovky”. Ako člen fotoklubu NOVA, ktorého je členom od r. 2014, sa zúčastňuje medzinárodných i celoštátnych súťaží, na ktorých mal niekoľko akceptovaných fotografií. Na medzinárodnom fotosalóne STROM 2015 získal bronzovú medailu FIAP za fotografiu “Súputníci časom”.
V ukrajinskom fotosalóne pod patronátom FIAP Panoráma mojej krajiny uspel s fotografiou “Tajuplný v …” a získal diplom NSPAU.