Košický Fotoklub NOVA má 40 rokov

Štandardný

pozvanka-nova-po-noveUž dlhých 40 rokov úspešne pôsobí v Košiciach Fotoklub NOVA, ktorý založil a v prvých rokoch jeho existencie aj úspešne viedol Alexej Lešník. Neskôr sa funkcie predsedu ujal Gabriel Balog, ktorý fotoklub viedol dlhých 23 rokov. Päť rokov po vzniku fotoklubu založili jeho členovia aj  FotoGalériu NOVA. Usporiadalo sa v nej viac ako 300 výstavných podujatí, v rámci ktorých sa prezentovali diela mnohých popredných fotografov našej i zahraničnej fotografickej scény. Značka Fotoklubu a FotoGalérie NOVA odvtedy každoročne figurovala na podujatiach kultúrneho života Košíc ako Dni mesta Košice, České dni na východnom Slovensku, Košické kultúrne leto a iné. Fotoklub NOVA bol počas svojho pôsobenia ocenený množstvom vyznamenaní, za ktoré môžeme spomenúť medailu Daniela Gabriela Licharda ako najvyššie ocenenie NOC za umelecky hodnotnú fotografickú tvorbu a obetavú prácu pre rozvoj fotografie na Slovensku.
Pri príležitosti 40. výročia svojho založenia otvorí 9.11.2016 košický Fotoklub NOVA členskú výstavu, kde sa okrem tvorby 23 najaktívnejších súčasných členov predstavia aj fotografie bývalých členov zo začiatkov činnosti fotoklubu. Výstava bude sprístupnená v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach, Hlavná 88 a potrvá do 31.12.2016.

Elektronickú verziu katalógu nájdete >> TU <<.

Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja (KCUBAR), udelilo na výročnej členskej výstave Ďakovný list Fotoklubu NOVA v Košiciach pri príležitosti 40. výročia jeho založenia, za dlhoročnú prácu a významný podiel pri rozvoji amatérskeho fotografického hnutia a úspešnú reprezentáciu Košického kraja na domácich a zahraničných výstavách a súťažiach.

Fotoklub NOVA udelil Pamätný list a Pamätnú medailu pri príležitosti 40. výročia Fotoklubu NOVA za mimoriadnu aktivitu a rozvoj Fotoklubu NOVA týmto svojim členom: Gabriel Balog, Pavol Kočiš, Ľubica Kremeňová, Teodor Andreas, Alexander Jiroušek, Peter Purtz, Ján Knapík, Alexander Palásthy

 

K článku pripájame zopár fotografií z vernisáže:

Nakoľko na vernisáži fotilo viacero fotografov, ďalšie fotografie z vernisáže možete nájsť napríklad na stránke Pavla Košika: http://pali55foto.weebly.com/