Týždeň slovenských knižníc, FotoGaléria NOVA

Štandardný

VtienitretejRiseVážení priatelia fotografie, pozývame vás na dve zaujímavé výstavné podujatia, ktoré sme pripravili v rámci 12.ročníka Týždňa slovenských knižníc.

* * *
 Oficiálne fotografie Slovenského štátu (1939-1945) tvoria ojedinelú historickú expozíciu s ústredným  názvom V tieni Tretej ríše, ktorú po bratislavskej premiére (na Mesiaci fotografie 2010) budú môcť vzhliadnuť aj obyvatelia a návštevníci Košíc. Jej vernisáž sa uskutoční v stredu 30.marca o 16,30 hod. v našej FotoGalérii NOVA na Hlavnej 48, za osobnej účasti kurátorky a autorky rovnomennej publikácie Bohunky Koklesovej, historičky umenia z bratislavskej VŠVU.

V pondelok 28.marca o 17,00 hod. otvorime v priestoroch Verejnej knižnice J.Bocatia na Hviezdoslavovej 5 výstavu s názvom Slovo v obraze – Obraz slovom. Jej súčasťou bude beseda a prezentácia knihy esejí Jedna báseň, dva jazyky. Autorkou vystavených fotografických ilustrácií spojených s ukážkami z jednotlivých esejí je naša klubová kolegyňa Lenka Jakubčáková. Výstavu a knihu uvedie známy slovenský básnik, prekladateľ a literárny vedec Mgr. Ján Gavura, PhD. Viac o autorke, výstave a fotografických ilustráciách na www.fotoklubnova.sk.

Tešíme sa na vašu účasť
Gabriel Balog