Členská výstava – NOVA 2012

Štandardný

NOVA_2012-pozvankaPozývame vás na otvorenie našej členskej výstavy, ktorá sa uskutoční v pondelok 12.novembra vo FotoGalérii NOVA. Sedemnásť známych i menej známych autorov predkladá verejnosti takmer 60 čiernobielych a farebných fotografií rôznych žánrov, ktoré budú verejnosti pristupné do 6.decembra.

 

Vážení priatelia fotografie!

      Občianske združenie Fotokub NOVA sa v tomto roku „dožíva“ 36 rokov svojej činnosti. Prvá členská výstava sa konala v roku 1977 a zúčastnilo sa na nej 17 členov a čakatelov  fotoklubu Za roky existencie sa vo fotoklube vystriedalo mnoho desiatok fotografov amatérov. Boli a sú medzi nimi takí, ktorí vytrvali vo svojej záľube až dodnes. Pre mnohých sa stal tento koníček povolaním, ale väčšina ho má stále len pre vyplnenie voľných chvíľ.

      Na tohtoročnej výstave sa zišlo 17 autorov, ktorí prezentujú svoje práce na niekoľkých desiatkach farebných a čiernobielych fotografiách. Vyspelí členovia sa pravidelne zúčastňujú na rôznych súťažných podujatiach, z ktorých si odniesli množstvo ocenení, v poslednom roku to boli najmä významné medzinárodné fotografické salóny AMFO, Medzinárodný salón fotografie krajiny, Interfotoklub Vsetín, Czech Speleo Photo a  Пещерите и ние (Bulharsko).     Pravidelne sa tiež prezentujú samostatnými výstavami doma i v zahraničí, v ostatnom roku to boli autorské výstavy Alexandra Jirouška, Lenky Jakubčákovej, Ľubice Kremeňovej, Jána Knapíka a Pavla Kočiša. V roku 2001 sa fotoklub po desaťročnej prestávke opäť zapojil do významného Českobudějovického mapového okruhu (predtým sa zúčastňoval v rokoch 1980 – 1990), v ktorom dnes pôsobí 15 špičkových fotografických zoskupení z Čiech a Slovenska. FK NOVA  patrí medzi najúspešnejšie kolektívy. Za desať rokov svojho účinkovania v tejto prestížnej, dnes už medzinárodnej klubovej súťaži sa umiestnil raz na druhom, štyrikrát na treťom a päťkrát na prvom mieste.

      V poslednom 50. ročníku súťaže sme obsadili vynikajúce 1.miesto a naša členka Monika Chrenková 2. miesto medzi jednotlivcami.

Pavol Kočiš, AFIAP