Jubilejná členská výstava

Štandardný

NOVA_2011-plagatTohto roku oslávi Fotoklub NOVA 35. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti, tak ako aj každý rok, sa uskutoční výstava členov fotoklubu, ktorá prezentuje najnovšie výsledky nášho tvorivého snaženia. Slávnostná vernisáž 35-ky sa uskutoční vo štvrtok 10.novembra 2011 o 16,30 hod. vo FotoGalérii NOVA na Hlavnej 48. Dvadsať aktívnych fotografov sa na výstave predstaví svojimi  farebnými a čiernobielymi fotografiami rôznych žánrov, ktoré budú verejnosti prístupné do 7. decembra 2011. Srdečne vás pozývame.

Vážení priatelia fotografie!

    Fotokub NOVA sa v tomto roku „dožíva“ 35 rokov svojej činnosti. Prvá členská výstava sa konala v roku 1977 a zúčastnilo sa na nej 17 členov fotoklubu Za roky existencie sa vo fotoklube vystriedalo mnoho desiatok fotografov amatérov. Boli a sú medzi nimi takí, ktorí vytrvali vo svojej záľube až dodnes. Pre mnohých sa stal tento koníček povolaním, ale väčšina ho má stále len pre vyplnenie voľných chvíľ.

    Na tejto výročnej výstave sa zišlo 20 autorov, ktorí prezentujú svoje práce na niekoľkých desiatkach farebných a čiernobielych fotografií. Vyspelí členovia sa pravidelne zúčastňujú na rôznych súťažných podujatiach, z ktorých si odniesli množstvo ocenení. V poslednom roku to boli najmä významné medzinárodné fotografické salóny Strom, AMFO, Ekofotografia, Czech Speleo Photo, Пещерите и ние (Bulharsko).

    Pravidelne sa tiež prezentujú samostatnými výstavami doma i v zahraničí. V ostatnom roku to boli autorské výstavy Alexandra Jirouška, Lenky Jakubčákovej, Ľubice Kremeňovej, Martina Macka a Pavla Kočiša. V roku 2001 sa fotoklub po desaťročnej prestávke opäť zapojil do významného Českobudějovického mapového okruhu (predtým sa zúčastňoval v rokoch 1980 – 1990), v ktorom dnes pôsobí 16 špičkových fotografických zoskupení z Čiech a Slovenska. FK NOVA  patrí medzi najúspešnejšie kolektívy. Za desať rokov svojho účinkovania v tejto prestížnej, dnes už medzinárodnej klubovej súťaži sa umiestnil raz na druhom, štyrikrát na treťom a štyrikrát na prvom mieste. V poslednom 49.ročníku súťaže sme obsadili pekné 3.miesto.

 

Pavol Kočiš, AFIAP

predseda Fotoklubu NOVA

Fotografie z vernisáže: