Úspech našich členov na festivale BUBO bál

Štandardný

Martin Macko - NamasteV dňoch 1. a 2. 2 2014 sa uskutočnil v Bratislavskej Inchebe  ďalší ročník najväčšieho cestovateľského festivalu BUBO bál.
Súčasťou tohto festivalu bola aj fotografická súťaž v niekoľkých kategóriách. V porote boli významní fotografi  Alan Hyža, Ľuboš Pilc a Pavol Breier.
Za náš Fotoklub NOVA na tejto súťaži získali krásne ocenenia hneď dvaja členovia.  Martin Macko získal hlavnú cenu Top fotografia festivalu za fotografiu Súlad a tiež Cenu diváka za najlepšiu fotografiu festivalu – Namasté.  Ľubica Kremeňová získala 1. miesto v kategórii Príroda za fotografiu Tajomná pláž.


Profesionáli, ktorí cestovaním žijú, na tomto festivale priblížili zaujímavé kúty našej planéty. V dvoch kinosálach prebiehali počas celého festivalu premietania o cestách po všetkých kontinentoch. Cestovateľská klasika, ale i prvocesty a jedinečné expedície. Hosťami festivalu boli Štefan Hríb, Adela Banášová i Jozef Banáš, ktorí sa podelili o vtipné zážitky zo svojich ciest. Nórska veľvyslankyňa a Mikuláš Dzurinda sa zúčastnili krstenia knihy nórskeho spisovateľa Jo Nesba – Polícia. Program obohatili atraktívne vystúpenia Indických tanečníc či Indonézskych hudobníkov. Ochutnávali sa mexické, nórske a indické špeciality, nechýbala ochutnávka a živá ukážka prípravy ázijských špecialít Sushi time. Predstavili sa nádherné fotografické výstavy či už zo Severného pólu, Afriky, Antarktídy či Indonézie. Súťažilo sa v cestovateľskom kvíze, fotilo sa v exotickom profi ateliéri. Účasť bola rekordná.
Je pekným úspechom obstáť na takomto zaujímavom podujatí a v silnej konkurencii fotografií z celého sveta. Našim oceneným členom gratulujeme.